Családállítás -integrál szemléletű

Minden családban működik egy láthatatlan energetikai mező, és a családot, mint rendszert kell látnunk, érzékelnünk. Ez a rendszer olyan, mint a családfa, ahol mindenkinek megvan a maga helye a rendszerben. Amikor ez a rendszer megsérül az egyensúly felborul. Az életünket a családunktól kapjuk, és ezzel együtt, női és férfi erőt, erősségeket, transzgenerációs traumákat és kihívásokat is. A család mozgatórugója az a mély szeretet, mely az ismeretlen ősökkel is összeköt minket. Ez az szeretet ugyanakkor elköteleződés, sorsvállalás is egyben, és az egyensúlyra való törekvés, a kiegyenlítődés iránti vágy. Az egyensúly akkor jöhet létre, amikor létre jön a rend. A családokban működő rendek, a családállítás alapjai.

AZ EGYÉNI CSALÁDÁLLÍTÁSI FOLYAMATOK ONLINE FORMÁBAN IS ELÉRHETŐEK!

„Mindaddig amíg a tudattalan tudatossá nem válik, a tudatalatti fogja irányítani az életed, és te sorsnak fogod hívni. „

Carl Gustav Jung

Kérdések a családállítással kapcsolatban

Mit értünk a családállítás módszere alatt?

Örökölt sors, generációs minták, örökölt családminták, transzgenerációs történetek, olyan hozott és kapott traumák, sorsközösségek, melyek feldolgozása pszichoterápiában akár hosszú évekig is eltarthat.
Mára bizonyosságot nyert, hogy nemcsak fizikai tulajdonságokat örökölhetünk felmenőinktől, mint a nagyi kék szeme, vagy az édesapánk derékfájása, hanem lelki eredetű traumákat is hordozunk magunkban belőlük, olyan problémákat, amelyeknek nem mi voltunk személyesen részesei, nem mi tapasztaltuk meg, mégis problémát okoznak nekünk a mindennapokban.
Ezek a transzgenerációs traumák.
A Hellinger-féle családállítás módszerével ezen transzgenerációs traumákat oldhatod ki, teheted le.
A sok éves tapasztalatok alapján bebizonyosodott, hogy a családállítás módszere nagyon pontos és hatékonyan működik.
Új nézőpontokat hoz az életedet érintő kihívásokra, konfliktusokra, nehézségekre, másrészről a Hellinger-féle családállítás módszerének segítségével mindezen problémákat leteheted.
A csoportos és az egyéni állítások is hatékonyan működnek, válaszd a számodra komfortosabb, önazonosabb családállítási formát.

Mit jelent az Integrál szó ebben a családállítási módszerben?

Az integrál szó jelentése: rendszerbe beépít, átfogó, magába foglaló, egy kisebb, addig különálló részt egy rendszerbe beilleszt.
Az integrál családállítás lényege, hogy komplex eszközök segítségével, mint a bodywork, energetikai munka, drámai elemek… segítségével dolgozunk az állításban azon, hogy az állító családrendszerébe helyreálljon a rend, minden rész megkapja az őt megillető helyét a rendszerben. A rejtett családi dinamikák felszínre jönnek, láthatóvá vállnak, végül megtörténik a kioldás és létre jön az egyensúly.
Az integrál állításokban minden rétegben dolgozunk, transzgenerációs mintákkal, karmikus rétegekben, énrészekkel, a jelen élet rétegeivel … és a felsőbb szellemi rétegekkel is. Komplex és átfogó rálátást kapunk egy-egy trauma vagy probléma gyökerére, így a megoldások, kioldások is komplexek és széleskörűek lesznek általa.

Miben tud segíteni, miért érdemes családállításra jönni?

Ha olyan megoldatlan konfliktusokkal találod szemben magad, amik ismétlődőek, esetleg olyan érzésed van, hogy bizonyos problémák nem is a tieid, vagy mindezek egyedül már megoldhatatlannak látszanak… olyanok, mint egzisztenciális vagy munkahelyi problémák, párkapcsolati nehézségek, megbékélhetetlenséggel járó ellentétek, egészségügyi problémák, ennek oka sokszor a generációs mintákban, örökölt családi sorsokban keresendők.
Minden családnak közös lelke és lelkiismerete van, a családhoz való kötődés és szeretet által magunkra vállalunk olyan generációs sorsokat, melyek hidat, kötést hoznak létre saját és a távoli családtagjaink sorsa között. Ezek a kötések okozhatnak traumákat, kihívásokat a jelen életünkben.

A családállítás mindezen generációkon át hordozott traumákat, elakadásokat, kihívásokat kioldja, megoldja, ezáltal segítve az állítást kérőt egyéni problémái, valamint egyéni traumái feloldásában.
A mezőben lévő folyamatokból olvas a családállítás vezetője, és ennek alapján fog kimondatni a szerepek képviselőivel gyógyító, oldó mondatokat, vagy bizonyos mozdulatok megtételre kéri a képviselőket, amelyekkel a családállítás végére rend jön létre a családrendszerben.
Amikor létrejön a rend, akkor indul el a változás, és történik meg az oldás.

Hogy zajlik a családállítás?

A családállítás kétféle formában tud segítséget adni az állítónak. Lehet egyéni családállítást kérni, vagy a csoportos keretet is lehet választani.

Az egyéni családállítás során az állítást kérő és a családállítás vezető van jelen. Ha olyan probléma, kihívás merül fel az életedben, amelyet már egyedül nem tudsz megoldani, és nem érzed magadban azt, hogy ezt egy csoport előtt, egy csoportban beszélnéd, oldanád ki szívesen, hanem inkább személyes, négyszemközti  konzultációra lenne igényed, akkor az egyéni családállítást válaszd.

Az egyéni családállításban a folyamatok kevésbé intenzívek általában, mert a csoportban való működés erőteljesebb és hatásosabb a csoportdinamikának köszönhetően.

Ezért mikor csoportos családállításra jelentkezel, akkor számíthatsz a csoport megtartó erejére.

A családállítás elején, ha állítóként vagy jelen, elmondod pontosan a problémádat, célod, és azt, hogy miért szeretnél állítást kérni. Ezután a témádhoz kapcsolódóan felállítjuk a csoport segítségével a témádhoz kapcsolódó személyeket, fogalmakat, melyeket te választhatsz ki a csoport tagjai közül. Felkérsz a csoport tagjai közül egy-egy személyt, hogy képviseljék pl: édesanyádat, édesapádat. Ez a következőképpen zajlik, kiválasztod kit szeretnél, és megkérdezed tőle: – „Xy, kérlek képviselnéd az édesanyámat?”

Elkezdődik az állítás, ami közben a családállítás vezető kérdéseket tehet fel, illetve új szereplőket is beállíthat a térbe. Ezek a kérdések és személyek, fogalmak a témádhoz kapcsolódó, a rendszeredből feljövő dinamikával kapcsolatosak. (pl. kitagadott rokon, erőszakos haláleset, anyagi kár a családban stb. )

A képviselők bizonyos érzetekről, érzésekről fognak beszámolni, lesznek szavak, mondatok, melyeket úgy érzik majd, hogy ki kell mondaniuk, és mozgások, mozdulatok jönnek létre bennünk melyeket meg kell tenniük. Viszonyulni fognak egymáshoz a mezőben, és a térben látottak alapján dolgozik a családállítás vezető. A mezőben lévő folyamatokból olvas a családállítás vezetője, és ennek alapján fog kimondatni a szerepek képviselőivel gyógyító, oldó mondatokat, vagy bizonyos mozdulatok megtételre kéri a képviselőket, amelyekkel a családállítás végére rend jön létre a családrendszerben.

Amikor létrejön a rend, akkor indul el a változás, és történik meg az oldás.

A családállítás egy erős „rendteremtő” módszer, így intenzív és változást hozó. Minden alkalommal fontos, hogy, mind résztvevőként, mind állítóként működj együtt a családállítást vezetővel, mert így születhet meg az az állapot, amit a kezdetekben célként megfogalmaztál.

Szeretettel várlak a Családállításokon!

Családállítás Csoport Időpontok 2023-ban Beteltek!

Ha nem szeretnél lemaradni az új csoportjaimról, akkor az alábbi űrlapot kitöltve elsők között értesítelek.

Jelentkezés
25,000Ft

30,000Ft

99,000Ft

25,000Ft

15,000Ft