Kötni Jó!

Kreatív workshop a kötés jegyében

KÖTNI JÓ! – Gyere és tapasztald meg a kötés pozitív hatásait és közben sajátítsd el a kötés tudományát!
Kreatív 4 alkalmas sapka kötésre hívunk, ahol megtanulhatod és elkészítheted saját sapkád, ajándékba, vagy akár önmagadnak..
Alkotás közben beszélgetünk a színekről, a színek testre és lélekre gyakorolt hatásairól is.

Kössünk, mert kötni jó! Mit is jelent kötni?
A magyar nyelvben jónéhány dolgot tudunk kötni. Köthetünk örök barátságokat, szerződéseket írásban és szóban is, biztosítást, szinte mindenre, házasságot és ha nem vigyázunk, akkor néhány év múlva már a gyermek tanul cipőt kötni.
Amikor a kötésre biztatlak, akkor én a kötőtűkkel és fonallal való alkotásra gondolok.

De mégis miért???
A minket érő mindennapi kihívásokat kreatív alkotó tevékenységekkel tompíthatjuk és ezáltal erősíthetjük önmagunkat!
A feszültségek levezetésének és a nyugalmunk megőrzésének, egyik lehetséges módja a kötés és a horgolás.
A neurológusok egybehangzóan állítják, hogy a kötés az agy jógája. Ann Futterman az Észak-arizónai egyetem klinikai szakpszichológusa tanulmányozta a kötés, horgolás, szövés és foltvarrás hatását a szervezetünkre. Azt tapasztalta a kísérleti alanyai megfigyelése közben, hogy ha valami olyat csinálunk, ami energiát ad, az javítja a hangulatunkat, mert közben elfeledkezünk a számunkra nyomasztó és szorongató gondolatokról. Fiziológiai vizsgálatai pedig bizonyították, hogy a textilterápia közben csökken a stressz szint.
Az én személyes kedvencem a kötés és horgolás mellett a fonalfestés. 2016 óta festek gyapjú, gyapjú-selyem, alpakka és lenfonalat. Festőműhelyemben természetes alapú, vegyszermentes és egészséges alapanyagokat használok. A természetes puha gyapjú és selyem fonal hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.
A babákat, gyerekeket és a felnőtteket is melegen tartja. A gyapjú egyedülálló tulajdonsága, hogy a saját súlya 30%-ának megfelelő mennyiségű nedvességet képes felszívni anélkül, hogy a nedvesség érzetét keltené. A nedvesség a gyapjún keresztül úgy párolog el, hogy a hűvössége a bőrön nem érezhető. A gyapjú hőszigetelő hatását nedvesen is megtartja. A gyapjú és a selyem nem csak azért jó, mert bőrbarát és meleg, de azért is, mert védőburkot képez körénk, ami a gyerekeknek különösen fontos.
Azt, hogy kinek milyen színű fonalat készítek egy sapkához, kendőhöz vagy ékszerhez, elsősorban nem a divat határozza meg, hanem az egyén személyisége és aktuális állapota. Először ugyan az látszik, hogy illik- e a szín a ruhadarabot viselő bőréhez, szeméhez és hajszínéhez, de passzolnia kell – és ez a fontosabb – a lelkéhez is. A színek terápiás hatásáról sokat olvashatunk, de érdemes is megfigyelnünk, hogy hogyan hatnak ránk.
Erről is és sok minden másról is szó esik majd a “KÖTNI JÓ!” Kreatív workshopunkon, ahol azon túl, hogy a 4 alkalom után egy kész sapkával térhetsz majd haza, és a sapka megkötésére képes leszel ezek után bármikor!… nos ezen túl beszélgetünk, kapcsolódunk és kikapcsolódunk 🙂
Ha most kedvet kaptál és kötőtűt vagy horgolótűt ragadnál, de fogalmad sincs, hogyan kezd el, akkor csatlakozz hozzánk.
Ha szeretnél egyedi, kézzel festett fonallal alkotni, akkor nézelődj a https://www.facebook.com/ibbiefonal/ oldalamon.
Találkozzunk a Belsőhely Közösségi Tér-ben, a Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 38.-ban!
Buza Edit és Toldi Beáta

 

Kötni Jó! Időpontok 2023-ban:

október 27. 16:00-20:00
november 10. 16:00-20:00
november 23. 16:00-20:00
december 8. 16:00-20:00

A foglalkozások díja: 17.000.-/alkalom + kb. 5.000.- anyagdíj
Mit hozz magaddal?
Ha otthon elfekvőben fonalad, kötőtűd van, azt mindenképp érdemes elhoznod magaddal, mert a kezdeti gyakorlásnál hasznos lehet.

Jelentkezés

17,000Ft

17,000Ft

17,000Ft

17,000Ft